2017. július 6., csütörtök

Feng Shui
Életvitelünk kialakításában legfontosabb dolog a harmónia, s ez alól otthonunk sem képezhet kivételt. Az anyagok és színek kellő elrendezése - a Feng Shui - erre kiválóan alkalmas. A korszellembarát otthon ma már szinte elképzelhetetlen a Feng Shui alkalmazása nélkül. 
Tekintsük át, tehát a főbb tudnivalókat!
Varázsvesszőnkkel legelőször is mérjük ki a lakás mentális középpontját. Oda a kor szellemének megfelelő illusztrációt akasszunk - mintegy utalva ezzel is a jelen transzcendens áramlataira.
Benito Mussolini arcképe például nem alkalmas erre a célra. Javasoljuk helyette inkább Cohn Bendit, 68-as anarchista és buzeráns pedofil ízléses portréját.
Mindig ügyeljünk a részletekre! Nem mindegy, hogy a falfelületen mit és hová helyezünk el.
Nem szerencsés dolog, pl. a "Kertész Imre átveszi a Nobel-díjat" című olajfestményt közvetlenül a „Kovarcz Emil megtekinti a nagyváradi gettót” című megsárgult újságkivágás mellé rajzszögezni. Ez káros feszültségeket okozhat otthonunk aurájában.
Helyezzünk külön hangsúlyt a tárgyak és az anyagok kellő harmóniájára!
A DVD-játszó alá például mindig helyezzünk csipketerítőt. A vászon és a mű­anyag tudniillik remekül harmonizál, s ez elősegíti a pozitív gondolatok kiteljesedését.
Ha mondjuk az Európai Unió, a haladás, a demokrácia vagy a terrorizmus elleni harc ötlik fel tudatunkban, érintsük meg kezünkkel a mellettünk álló fikuszt, hogy a nemes ideák hatására fellépő lelkesedés keltette bioenergia átáramoljék a növénybe.
Figyeljük meg, pár héten belül milyen pazar dzsungellé válik így otthonunk. Napi pár perc korszellembarát gondolat, s máris kizöldül lakásunk. (E módszerrel mellesleg komoly összeget takaríthatunk meg, mert nem kell venni új virágföldet, meg mindenféle méregdrága tápsót.)
Vigyázat! A politikailag nem korrekt nézetek károsan befolyásolják a körülöttünk áramló energiamezőt! Az idegengyűlölet, klerikalizmus, rasszizmus vagy a kirekesztés szülte gondolatok akár hetekkel is visszavethetik növényeinket a fejlődésben.
Elalvás előtt - hogy a teljes nyugalom állapotába kerüljünk - nem árt, ha kissé relaxálunk. Vegyünk egy mély lélegzetet, majd kezdjük el ismételgetni magunkban az alábbi rövid kis mondókát: "Az idegen szép! Az idegen jó! Az idegen szép! Az idegen jó!". 

(Benkhard Ágost (1882-1961) festménye)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése