2018. március 7., szerda

Sorosozás


Átmentem Kareszhez. Régi cimbora. Régi radikális. De mostanában furcsán viselkedik.
A polcon matatva kezembe került egy kazetta. Még a MIÉP adta ki kb. 20 éve.
- Neked ez még megvan? - mutatom neki.
- Ó, ez király! - ragyog fel. - Rajta van a kedvenc nótám a Waszlaviktól. "Soros, Sarlós, sok a pénzed / De nem kérek én belőle /Vigyék inkább a Szentföldre / S váltsák ott fel becsületre!" - énekli lelkesen.
- Jól megmondta Sorosnak, annak a zsocskos midónak! Annak a rohadék üzletembernek, aki országok felett próbál befolyást gyakorolni. Amikor hallgattam, éreztem, hogy szét tudnám rúgni az egész bandát. Régi szép idők. Ezt kéne most is!
- Hogyhogy? - kérdem.
- Hát nem látod? Folyton ez az agymosó propaganda. Ez a Sorosozás! Ez megy a csapból is! Szidják ezt a segítőkész üzletembert, ahelyett, hogy hálásak lennénk a pénzéért. Szét tudnám rúgni ezt az egész bandát!
Elbúcsúztam. 

Gondoltam, nem várom meg, amíg megkínál mustáros kávéval, vagy beteszi a kabátom a hűtőbe...

(Illusztráció: Biai-Föglein István (1905-1974) festménye)

4 megjegyzés:

  1. Pedig milyen finom lehet egy jó kis forró mustáros kávé mellett elmélkedni egy hűsítő kabátban az ellentéteken és a végleteken:)

    VálaszTörlés
  2. Trianon szenvedésein fájdalgó, ős-hun vagy szittya, pártus vagy mit tudom én milyen ős-ős-magyar (?) vallásról agybombázó nézeteket szajkózó senkik, akiknek a FB-on Nagy-Magyarország a háttérképük... ma zokszó nélkül összebútoroznak csöndben és halkan a nemzet senkiházijával... és szavuk sincs hozzá...
    Mit mondjak?
    A mustáros kávé jobb perspektíva!
    Inkább, mint ezek a szellemi toprongyok...
    Ezek az igazi prolik...
    Túl sok van belőlük...
    Mert kettő is sok...
    Nem hogy három...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos igazad van! Túl sok van belőlük! Nagyon is jól működött a Kádár rendszer ennek köszönhetjük a sok agymosott embert! Nem tudom hány nemzedéknek kell születni ahhoz, hogy ne öröklődjön apáról fiúra!

      Törlés
  3. Hol lehet megtalálni az idézett Waszlavik dalt? Érdekelne.

    VálaszTörlés