2010. július 12., hétfő

Sakk


(Pólya Tibor (1886-1937) festménye)

Mindig csodálkozom, amikor a sarcoló, lakosságot kizsigerelő intézkedések hallatán – lásd: ingatlanadó - azt sopánkodja a jobboldali média, hogy ez vagy az az intézkedés nem baloldali. Meg, hogy az “igazi baloldaliság”. Meg “baloldali értékek”. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy baloldali értékek nincsenek. A baloldal célja ugyanis, magának az értékelvűségnek a felszámolása.

A helyzet a következő. Mint tudjuk, az élet harc - fajok, kultúrák, vagy (nevezzük egyszerűbben) érdekképviseletek harca. Ebben a harcban mindenki a saját csapataival vesz részt. Mint a sakkban. (Ez a legjobb példa, maradjunk is ennél.) Gyalog, futó, huszár, bástya, királynő, király. Közrend (nép), tisztikar (nemesség, papság, polgárság), vezető réteg (főnemesség, uralkodó). Most persze egyszerűsítettem a képletet. És indul ugye a játszma, maga a nagybetűs élet.

A trükk, a baloldal trükkje a következő. Ebben a harcban, az élet harcában, az ellenfél elhiteti, bemagyarázza az én térfelem gyalogjainak, hogy az ellenség nem a vele szemben elhelyezkedő idegen (annak gyalogja stb.), hanem a saját térfelének bástyája, futója, huszárja. És az én térfelem gyalogja lassú, évszázados, véres harc árán felszámolja a királynőt, a királyt, kiiktatja a bástyát, ledönti a lovat, a futót, magyarul megszünteti a saját vezető rétegét, és én ott állok a játszmában egy sereg gyaloggal, mely alig alkalmas bármire. (Nem “elnyomásból”, a gyalog (nép, tömeg, közrend) nem elnyomásból volt ott, ahol, hanem, mert erre volt alkalmas. Aki teljesít, aki méltó rá, kaphatott nemességet, kiválhatott, a középkorban számos példa volt rá.)

Magyarul a játszma most ott tart, hogy – hála a baloldalnak, a “haladásnak” – az élet harcában ott állok tisztikar -  sőt, a feminizmusnak köszönhetően, lassan már férfi - nélkül, s az ellenfél röhögve megnyeri a partit. Ehhez persze be is kell épülni. Ezért nem szeretik, ha bárki firtatja, ki a magyar.

Az ingatlanadó arra jó, hogy meggátolja, nehogy kialakulhasson vagyonnal rendelkező vezető réteg, nehogy a magyarnak lehessen lova, bástyája, futója, a prolit meg majd ők irányítják.
Remélem mindenki figyelt.

(2009. május)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése