2014. november 23., vasárnap

Megjelent a "második eresztés"!


Örömhírt kell közölnöm az derék magyar emberekkel!
Az egyik klasszikus Pozsonyi-kötet, a "Göre Gábor mint filozófus" az ősz folyamán az utolsó példányig elfogyott.
Ámde az böltsességnek akkor sem szakad vége!
Már nyomdában a második "eresztés", mely nemcsak, hogy javított, és bővített kiadás - értelemszerűen így az oldalszám is némiképp megnőtt -, de még mutatósabb formátumú is lesz.
Szemrevaló, derekas!
A fa alá - no meg egyébként is - magyar okosságot mindenkinek!

"Létezik-e oly magyar ember, ki nem ismeri Göre Gábort?
Ha igen, az nagy szégyen, mivel e jeles úr cselekedetei a maga korában (XIX. sz. vége, XX. sz. eleje) igen népszerűek voltak, s roppant szórakoztató olvasmányok ma is.
Ám aki ösmeri is eme derék magyar viselt dolgait, az is minden bizonnyal félreérti őt. Ponyvának, „marhaságnak”, vagy - mint a hivatalos irodalomkritika -, a buta, leragadt paraszt kifigurázásának véli eme groteszk történeteket.
Tévedés!
Pozsonyi Ádám legújabb kötetében most ím bebizonyítja, hogy Göre Gábor (lepéndi bíró, s a falu legokosabb embere) nem más, mint a legnagyobb magyar filozófus, s az ő figuráját, történeteit, ill. bölcsességét felhasználva mondja el lesújtó véleményét korunkról: a haladásról, a tudomány hiábavalóságáról, az emancipációról, az oktatásról, a modern művészetről, s a mai emberről általában."

Akinek birtokában van-e jeles mű, az ajándékozza meg ismerősét vele, bosszantsa balliberális ellenségeit, akinek meg nem, az szerezze be, és hátradőlve kacagja ki modern korunkat.
Az új kiadás törzsszövege is bővült, valamit tartalmaz egy plusz kis írást is.
Ráadásul derekasabb, mutatósabb lett.
Megrendelhető a szerzőtől. Postaköltséggel, csomagolással, jókívánsággal együtt 1800 Ft-ért. (Ami egyáltalán nem derága!)

Megrendelés: pozsonyiadamandras@gmail.com