2015. szeptember 12., szombat

A Biztonság humanizmusa - László Petrával kapcsolatban


Nem szokásom aktuálpolitikai ügyben hallatni a hangom, de a szennysajtó "írásai" és a fröcsögő vérszagra gyűlés láttán éreztem, hogy forr bennem a düh, nő a harag, az undor, mocorog bennem valami, és most itt látható a véleményem László Petra (elbocsájtott) operatőr és az ő félelmetes rugdosása kapcsán.

Roppant igazságtalan fotelből, számítógép mögött ülve megítélni valakinek a helyzetét, akire ráront a tömeg, és vélhetően a töke tele van már ezzel a csürhével. Félni is bőven van oka, hiszen hetek-hónapok óta mentek a hírek kifosztott tanyákról, tönkretett termésről, megdobált vonatokról, őrjöngő tömegről, betondarabbal dobált rendőrről, koszról, szemétről, behurcolt betegségről, fenyegetődző, követelődző csőcselékről. 
Joggal érezhette, hogy akik falkában rohannak feléje, az az "ellenség".
Ez érzelmi beállítódás, persze. És? Még szép. Mivel emberek vagyunk és nem gépek. (Ráadásul ez egy nő. Normális, "haladásmentes" világban még tudták volna, hogy nőt nem küldünk éles helyzetbe, mert lelkileg labilisabb. De az egyenlősdi a józan ész maradékait is felszámolta.) És ha nekem nem a félmilliós értékű kamerám van a kezemben, csak az első kiadású Stranglers bakelitem, akkor is rúgok. Nem biztos, hogy megnézem kit ér. 
Az a hajsza, ami utána történt pedig a legszégyenteljesebb vérszagra gyűlés, amit valaha láttam. Megjegyzem, gyilkosságok esetében adnak ki monogramokat. KJ és KE. Ennyi. 
Ennek a szegény nőnek pedig közzétették az adatait, névvel, arccal, és két rúgás miatt kijött a lakására a rendőrség. Holott láthatóan senki nem sérült meg. Senkinek semmi baja. és a fickó - akit jól láthatóan nem ő gáncsolt el, a lába jó fél méterre van - azóta már röhögve tolja magába a magyar állam adományozta ételt, vagy rugdossa a sínek közé: "Fuck hungary" felkiáltással.
Néha elgondolkodom. Milyen érzés lehet vajon a sor végén állni, gyűjteni a nyálat, s amikor a százhuszonkétezer ötszáztizenkilencedik ember is köpött, öntudatos arcot vágni, felemelni az "ERKÖLCS" feliratú táblát, és jó nagyot köpni egy védtelen arcba?
Én ezt az érzést nem ismerem. És erre büszke vagyok....

8 megjegyzés:

  1. Májdír máj dír (hogy trendi legyek) úgy általában karcolod az igazság egyes felületeit, de azért maradjunk a gebe hátán! Sajnálom, de a rugdosást semmi nem menti, semmi nem igazolja! (a -szerencsére csak virtuális- lincselést se!) Petralelkem már pár éve operatőrködik és valahogy nem tudom elképzelni, hogy ha kamerával a vállán bekeveredik az UTE-FTC béközepek rohama közé, bárkibe belerúgna!
    Ami meg a "migráncsokat" illeti, ezt a fogpiszkálót A Mi Sohanemhazudó Sasmadarunk baszta el, pedig januárban még lehetett volna petrencerúd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De menti.
      Ha nem tudod, majd remélhetőleg egyszer megtapasztalod. Csakis a saját érdekedben.


      Törlés
    2. Kerülhetsz még konfliktusba a migránsokkal, és előfordulhat , hogy a közeg téged fog rugdosni
      nem őket. Akkó mivan ?? Kitartasz majd akkó is ?

      Törlés
  2. Nyuszifül, ennél keményebbeket is tapasztaltam már meg. Közelről. Élesben. Szóval mellé!
    És még egyszer!
    Egy _OPERATŐR_ aki nem ma kezdte a szakmát és tunkolt már tömegszerencsétlenségtől tömegoszlatásig sokféle helyzetben, az akkor se rugdosson, ha vérnősző hatéves kislányok fogcsattogtató hordái rohannak rá!
    PONT!

    VálaszTörlés
  3. Kárörömmel nézném a pofádat, ahogyan a házadba nyomulnak befelé, te meg nem mernéd őket kirugdosni, meraztsemminemmenti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsihülyém, ha a hatéves (üsse kánya tizenhatéves) kislányok nyomulnak befelé a házamba hosszú tömött sorban, akkor se fogok rugdosódni, hanem a csöcsösebbeknek kiosztok egy valag sorszámot, a porbafingóknak meg kakaót kaláccsal és kizavarom őket a kertbe kapálni!
      (és nem vagyok akkora hős mint debilséged, tán ezért van , hogy egy tökömig se érő gyerekbe, nopláne leánygyerekbe _NEM RÚGOK BELE_! Felfogtad, díszfasz?)

      Törlés
    2. Inkább nézd mag ujra a filmet figyelmesen, és fogod látni,hogy nem volt bele rúgás. A film a nyugati média szarkeverése volt.

      Törlés
    3. Inkább nézd meg újra a filmet figyelmesen (lassítva, kikockázva) és látni fogod, hogy a "futballedzőt nem találta el, de a kislányt igen!
      https://youtu.be/9KEaIO0AAuw?t=12s

      Törlés