2016. november 17., csütörtök

Megjelent a Rebellió!


Barátaim, olvasóim és más derék emberek!
Megjelent első regényem, a "Rebellió", második, javított, átdolgozott kiadása.
Sokat dolgoztam rajta, mert bár az alapötlet kiváló volt - egy abszurd, szatirikus regény, mely a 80-as évek pesti undergroundjában játszódik -, rengeteg felesleges rész is belékerült az első kiadásba anno 2009-ben -  nem beszélve arról, hogy tördelési hiba folytán az egyik fejezetből két teljes bekezdés egyszerűen kimaradt.
No, de a munka mindig elnyeri gyümölcsét. Javítottam, szerkesztettem, új részekkel bővítettem, a feleslegest pedig töröltem. Leadás előtt aztán átolvastam, s önkéntelenül csettintettem a nyelvemmel.
"Hát, ez piszok jó!" Ez csúszott ki a számon, s nem szívtam vissza.
Miért is tettem volna? Ami igaz, az igaz.
Kedvcsinálónak közzéteszem a borítóját.

Eb ura fakó és hinnye!
(rendelés és érdeklődés: pozsonyiadamandras@gmail.com)


"Minden fellépés után bizakodva indultunk hazafelé. Másnap reggel aztán bekapcsoltuk a tévét, és legnagyobb ámulatunkra ugyanaz a híradó ment, mint tegnap.
Elhaladtunk az újságos előtt, és még mindig ott virított a Népszabadság fejlécén: „A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi lapja”.
Nem értettük a dolgot.
Megírtuk a „Sötét hatalom korszaka” című dalunkat, a próbán elő is adtuk, s biztosak voltunk benne, ez majd végleg betesz „ezeknek”. Ám amikor a rádió reggeli kommentátora így kezdte mondókáját: „Bányász Rezső elvtárs a vasas szakszervezetek második kongresszusán kijelentette…”, Szomszéd sírógörcsöt kapott. Úgy kellett megvigasztalnom."

(Ébredő kétségek)
 
Pozsonyi Ádám (1969) regénye ravasz könyv. A felszínen egy abszurd és szürreális elemekkel tűzdelt történet, mely a 80-as évek pesti undergroundjában játszódik. Az első magyar punk-regény. Ám ha mélyebbre ásunk, a szerző az un. „lázadás” és a különféle szubkultúrák valódi arcát mutatja be, és a mai modern ember életképtelenségéről mond ítéletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése