2017. február 20., hétfő

Reggeli kalandok



No, akkor bemutatom, miért is buta a bolsi!
Tagja voltam a facebookon a zuglói Hajós Alfréd iskola csoportjának. Ide jártam, és betettek. De nem ez az érdekes.
Nemrég felfedeztem, hogy valaki lelkesen osztja a hírfolyamban az ATV cikkeit, és uszítja a népet.
Felszólítottam - mint kultúrember - hogy fejezze be, mert nem óhajtok kommunista propagandát nézni az oldalon. (Én se linkelgetem be az általános iskolás csoportba, hogy mit gondolt Tormay Cecile a bolsevikokról, mert nem oda való.)
Erre az illető - kiderült, ő ott holmi admin, szerintem pártitkárnak képzelte magát - hopp, már ki is zárt a csoportból.
De még ez sem a legérdekesebb!
Hanem még utána - miután kizárt - látom az értesítésben, hogy "Éva Domokosné Román" hozzászólt a megjegyzésemhez.
Domokos elvtársnő! Ha törli a tagságom, s utána okoskodik, már nem tudom elolvasni! Tetszik érteni? Vagy a logikát nem oktatták a pártfőiskolán?
(ennyit mai kalandjaimból...)


(Illusztráció:  Edvi Illés Aladár /1870-1958/ )

3 megjegyzés:

  1. Tovább szőve a fonalat, a kizárás következménye, hogy a közösségben védekezés képtelenné válik a delikvens. Tapasztalom, hogy a gyalázkodók akkor érzik magukat leginkább elemükben.

    VálaszTörlés
  2. Horváth Károly2017. február 21. 9:27

    Nem minősítve a kizárást - az is megérne egy misét -, álljunk meg egy szóra. Mindenki bolsi, aki olyat mond ami egy igazi reakcziósnak nem tetszik? Csak a bolsi mond mást, mint amit egy igazi konzervatív gondolkodó nem akar hallani, vagy mára ez egy gyűjtőfogalommá vált, amit ideológiától függetlenül ki lehet érdemelni?

    Az ATV ugyanis nem bolsevik tv, annyira nem, hogy a hitgyülis Németh Sándor személyes uradalma. ő egy időben valóban dörgölőzött a baloldalhoz, különösen a szadeszhoz - amit lebolsizni még mindig erős, inkább részben liberális részben elvtelen volt - de újabban Habony és Vajna úrral ebédelget, és minden jel szerint szép lassan beáll a jelenlegi - gondolom én - nem bolsi kormány mögé.

    VálaszTörlés
  3. Engem is kizártak már néhány csoportból. Egy idő után megszokja az ember. A szomorú az, hogy jobboldalinak látszó csoportokban is bolsikra, libsikre lelek. Általában ők az adminok és a fő hozzászólók.

    VálaszTörlés