2016. április 29., péntek

Blaszfémia



"A migránsok közül be kéne fogadnunk a keresztényeket."
Több felől hallottam már ezt a vélekedést, s általában igen szép eszmékre hivatkozva.

,,Nyitott, befogadó, toleráns”. Ezek elég szépen hangzó fogalmak, csak...
Nem, helyesbítek. Ezek elég csúnyán hangzó fogalmak. Csúnyán hangzanak, mert az élet törvényeivel ellentétesek. A keresztény tanítás szerint az öngyilkosság az egyik legnagyobb bűn. Márpedig a mindenki szeretése, mindenki befogadása öngyilkosság. Aki mindenkit szeret, az senkit sem szeret. Hogy lehet úgy élni, hogy nem szeretünk senkit?
Borzalom. Istentelen világ!

Ahogy Istentelen világ a mindenkit szeretésének hagymáza is. Azt a világot nem emberre szabták. Mi emberek vagyunk. Tőlünk az várható, amire ember voltunk alkalmassá tesz, különben a teremtéssel megyünk szembe.
Tehát az élet, a természet, és a teremtés törvényeit az tiszteli, aki aknazárat épít a határ mellé, és elveri piszkosul az idegen csürhét, mert ezzel egyrészt védi a saját szeretteit (a szeretet parancsa), másrészt okulásra készteti az idegent, különben nem fejlődik, és még azt hiszi szabadon garázdálkodhat. (Jó cselekedet). Megakadályozni embertársainkat a fejlődésben nem keresztényi tett!

Mit kezdjünk egy arab vagy néger kereszténnyel? Attól még mert keresztény, ő egy arab vagy néger! Nem szeretném, hogy Rákospalotán néger keresztények álljanak a megállóban, amíg a 107-es re várok.
Amikor a nagy jelszavakat elkezdik megvalósítani társadalmi szinten, az maga a pokol. A nagy jelszavak nem arra valók. A nagy jelszavakat felfestjük a horizontra, az egyén ráhelyezi tekintetét, s követi, mint valami délibábot. A gyakorlatban el nem éri, de a saját belső útján halad felé. Ám közösségi megvalósításra ezek alkalmatlanok. Ahogy nem várjuk el azt, hogy a vízen járjunk, mint Jézus, az sem várhatjuk el, hogy ellenségeinket szeressük.

Miért? Mert nem vagyunk istenek. Amikor Jézushoz méri magát valaki, azt én mindig pofátlanságnak tartom. Van benne valami tiszteletlenség. Közel áll az istenkáromláshoz.

11 megjegyzés:

  1. Ravaszan manipulált, intelligens vicsorgás, nem több. Jobb lenne ebből kihagyni az egyházat.

    VálaszTörlés
  2. Ez nem vicsorgás. Aki azt állítja, hogy be kellene fogadni az idegeneket, mindegy, hogy keresztényeket, törököket, zsidókat, kurdokat, az kezdje otthon. Először a saját házába fogadjon be valakiket. Nem muszáj feketék legyenek. Egy magyar vagy cigány hajléktalan is megfelel a célnak. Aki azt mondja, hogy nem kell kerítés, annak ne legyen otthon sem kerítése, sőt, ajtaját se zárja.

    A migránsokkal szembeni meghirdetett szeretet azért álságos, mert figyelmen kívül hagyja azokat, akik már itt élnek. A migránsok irányába gyakorolt befogadással végső soron a sajátjainkat teszük földönfutóvá, ha egyáltalán meghagyják az életüket a hódítók.

    VálaszTörlés
  3. Végre valaki, aki gyakorlatiasan viszonyul a keresztény tanításokhoz. Manipulált? Ravasz? Persze, de a világ így 2016-ban nem ilyen? Dehogynem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te Adam sajnos meghülyültél. Hogy irhat valaki ilyeneket, amikor egy idöben még a Kàdàr utcai baloldali könyvesboltba àrulta kezattàit (és én sajnos megvettem és szerettem, és még szeretném is ha nem irnàl ilyeneket)? Mi a baj ha idegenek àllnak valaki melett a buszmegàlloban ? Es Te még nem is idegenekröl beszélsz, hanem a börük szinéröl, ami semmiképen nem zàrja ki, hogy Magyarok legyenek...

      Milyen konkrét pozitivat csinàlsz? inkàbb irjàl arrol! Mert itt csak értelmetlen, irracionàlis és desztruktiv gyülöletet talàlok.

      Szégyeld magad... Es remélem egyszer felnösz...vissza abba a gondolkodàsba modba, ami még 20-30 évvel ezelött veztett. Okosabb voltàl ? nem biztos, de nem irtàl ilyen hülyeségeket.

      Törlés
    2. Kedves akárki.
      "Es remélem egyszer felnösz...vissza abba a gondolkodàsba modba, ami még 20-30 évvel ezelött veztett" A felnövés pont azt jelenti, hogy az ember gondolkodásmódja nem ugyanaz, mint 20-30 évvel azelőtt. Ha valaki ennyi idő alatt nem érik, nem változik semmit, ott komoly gondok vannak. Feltehetően a tisztelt névtelen ugyanott tart mint 20-30 éve.
      30 év! Atyaég. Remélem az óvodába nem megyünk vissza számonkérni, hogy a mászókán ülve még mennyire másként gondolkodtam. Bár azt a képtelenséget, hogy akárki magyar lehet - főleg nagy tömegben - minden bizonnyal a mászókán se hittem volna el...

      Törlés
    3. Különben is, a magyar színe fehér!

      Törlés
    4. Akàrki vagyok, vissza jöttem

      Kösz a vàlaszodat. Persze, hogy vàltozunk és ez jo is. De én még mindig azt tartom, hogy nem kéne mindent elfelejteni, hogy milyen voltàl, honnan jössz, és hogy gondolkodtàl. Ha punk és (gondolom) antifasiszta voltàl, nem lehetett volna valamit abbol megtartani ? Nem azt irtam, hogy gondold pontosan mint 30 éve, hanem, hogy a gondolkodàs modod jöjjön vissza, ez nagy különbség. En akkor még talàltam benne pozitivat, humort stb... Es most mik a cikkeid itt ? Utàlat, csakis utàlat. Ez zavar engem nagyon.

      De föleg : a fontos kérdésekre nem vàlaszolsz. Mi zavar a 'négerekkel' ? és azon kivül, hogy ilyeneket irsz, mi konkrétat csinàlsz ? Vàrok pozitivabb cikkeket, de nem biztos, hogy visszajövök.

      Törlés
  4. Kedves Ádám!
    Magyarország értékrendje azért olyan, amilyen, mert ezer éve keresztény alapokon nyugszik. Az iraki és szíriai keresztény menekültek SOHA nem lesznek az utunkban, mert eleve a tízparancsolat szerint élnek, és egyáltalán nem törekszenek arra, hogy kihasználjanak bárkit is. Semmivel sem lesz nehezebb dolguk itt, mint egy magyarnak, ha Amerikába akar költözni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat, a román és szlovák keresztényekkel is gond volt, meg a németekkel is. Pedig azok még kulturálisan és embertanilag közelebb állnak. Mi haszna a magyarságnak újabb idegen etnikum betelepítéséből?

      Törlés
  5. Nagy Attila Gábor2017. október 15. 6:52

    Kedves Ádám.
    Maradjunk a valóságnál. Az oláh és tót keresztényekkel volt és sajna van is a gond. Úgy is, hogy a tótokkal igen rendesen összekeveredtünk Felső Magyarországon. Igazság szerint majdnem ugyanaz a nép, mégis lökdösődés van. Ha 917- ben azt mondod nekem borozgatás közben, hogy száz év múlva Szabadka fölött, az ország közepén kerítést fogunk építeni a négerek ellen, biztos azt mondtam volna, megőrültél kedves barátom!

    VálaszTörlés